Založ si blog

Recept na zmenu života: Odhodlanie a horúca pahreba!

Niekam sa pohnúť, spraviť v živote krok vpred. Koľkí o tom snívajú každý jeden deň. Životná zmena, ktorá by zrazu znamenala skoncovanie so životom, čo nám preteká pomedzi prsty a začiatok dní, z ktorých si každý jeden naozaj vychutnáme. Života šťastnejšieho, lepšieho, úspešnejšieho, podľa vlastných predstáv, nie niekoho iného. Sám som váhal, či je možné zbaviť sa fóbií, strachu, spraviť krok k vysnívanému životu, len tak zrazu a neobzerať sa späť. Dobrá správa je, že to ide, tá horšia, že nie každý na to naberie dosť guráže. Kto chce však byť šéfkuchárom vlastného života a nie len pomocnou silou v kuchyni osudu, musí zatnúť zuby a vykročiť, hoci je pred ním žeravá pahreba.
Vďaka Andymu Winsonovi a jeho Akadémii osobnostného rozvoja som mal možnosť zúčastniť sa intenzívneho dvojdňového tréningu Find Your Power (Návod na človeka).  A bola to pecka! Už v prvý večer čakala všetkých účastníkov skúška ohňom. Doslova. Hovorím si: „Aj mňa?“  Prechod cez horúce uhlíky vyzeral ako čistá šialenosť.
Nebol by som to ja, keby som si ešte večer pred firewalkingom nepozrel video Boričov mýtov o tejto aktivite. Tajne som dúfal, že odhalia princíp, ako to celé funguje na fyzikálnej báze. Keď aj najväčší televízny hrdina končil na vozíku s popáleninami neviem koľkého stupňa a v Trenčíne na parkovisku horeli plamene formujúce žiarivú pahrebu, nebolo mi všetko jedno.

Dnes viem, že nejde o fyziku. Vlastne ide, pretože pri prechode cez žeravé uhlíky dochádza skutočne ku kontaktu ľudskej pokožky s rozpálenou pahrebou. Ťažisko je ale inde. V našej mysli, v myšlienkach a odhodlaní, že všetko je možné. Prejsť po horúcich uhlíkoch je rozhodnutie, vďaka ktorému zistí každý na vlastnej koži (doslovne), že odhodlaním, správnym nastavením myšlienok a nasmerovaním energie, vieme zmeniť a dosiahnuť veci, ktoré sa nám pri pohľade z pohodlia gauča zdajú tak nemožné, ako firewalking.
Pochod cez oheň rozhodne nepatrí do kategórie: „Skúste si to doma na záhrade, alebo v lese na opekačke.“ Vstupu na „adrenalínový koberec“ predchádzal intenzívny tréning myslenia a práce s energiou vďaka premysleným technikám NLP. Našťastie Andy kurz firewalkingu  pre nedočkavých odvážlivcov zopakuje už v júni.
Keď som večer 9. marca v Trenčíne počas seminára Find Your Power stál na trávniku a predo mnou tleli uhlíky, celý svet prestal existovať. Bol som len ja, červené uhlie, moje sny a odhodlania vyskúšať nemožné.  Vykročil som, prešiel a odišiel po vlastných bez jediného pľuzgiera. No bez následkov sa to neobišlo. Dnes viem, že keď budem stáť pred ťažkými rozhodnutiami, budú rozvážne a isté. Nebudem sa báť ísť za svojim snom, pretože kto vystúpi z pohodlia topánok do horúcej pahreby, toho život sa navždy zmení.

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52, aktualizované: 12:18

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 231950x
Priemerná čítanosť článkov: 4734x

Autor blogu

Kategórie