Založ si blog

Príbeh manželky sexuálneho vraha šokuje!

Patril k mužom, čo sa vzorne starali o deti. Na verejnosti bol dobrý sused, skvelý otec, magický seladón. Tým, čo sa s ním stretli prvý raz, vyrážal dych atraktivitou. Muž, o ktorom anonymné okolie povie, že nerozumejú, ako mohol spraviť niečo desivé. Vzorný, mladý a pracovitý, no vždy len do chvíle, kým si nevyzliekol naškrobenú košeľu a tesilky. Simon Darget!

Hlavnou postavou knihy Vrahova žena od francúzskeho novinára a spisovateľa Jacquesa Experta je manželka Simona Dargeta. Je to jej príbeh, jej život, jej utópia po boku monštra, ktoré sa šestnásť rokov tvárilo ako vzorný otec, spoluobčan, no za dverami spálne sa už často pretvarovať nevládal…

Údel manželky zničujúceho sexuálneho vraha, ktorý nevie nasýtiť svoj apetít je téma, ktorú prevarilo mnoho kníh aj filmov. No pohľad na situácie cez optiku ženy, ktorá dáva prať škvrny od krvi na šesťdesiatke a nič sa nepýta, je iný ako ten, ktorý poskytne pohľad samotného aktéra krvavých orgií.

Kniha je čiastočne rozprávaním a čiastočne procesom so Simonom Dargetom, ktorý už neunikol svojmu osudu, keď sa poslednou kvapkou v pohári jeho násilníckeho besnenia stalo neplnoleté dievča, ktorému prsia ešte len nadvihli blúzku.

Nič si nevšimla? Nič nevidela? Nič sa jej nezdalo podozrivé? Odpoveď na policajnej stanici je rázne nie. No kniha ide ďalej. Ide pod kožu nielen samotného vraha, ale aj jeho najväčšej obeti. Žene, ktorá mu dala dve deti a postavenie bežného človeka s rodinou. Strana za stranou je drsným príbehom muža, ktorý znásilňoval a obťažoval ženy vo svojom okolí, bozkával vlastnú dcéru na ohanbí a v detstve masturboval nad matkinými nohavičkami.

Láska, nenávisť, sex, klamstvo, posadnutosť, zúrivosť a hranice ľudskosti. To všetko sú nielen témy, ale aj pálčivé otázky, ktoré Jacques Expert na stránkach svojej knihy otvára. Čo prežíva manželka vraha? Koľko otázok si musí zodpovedať sama a koľko z nich zodpovie až vyšetrovanie? Kniha nie je o jednoznačnosti. Nie je to príbeh, v ktorom majú postavy rozhodené svoje charaktery ako v telenovele. Vyvíjajú sa a obnažujú pravdu o tom, aká číra môže byť túžba, ako smrtiaca je láska a koľko toho v našom živote zohrá náhoda, nesprávne rozhodnutie, či túžba veci zmeniť.

Viac než 200 strán textu je tvrdou jazdou bež škrupúľ, bez servítky, ale zato s drajvom na akčnosť deja a dokonalé vypracovanie psychiky všetkých postáv. Stránky sú priam nasiaknuté krvou, sexom, brutalitou a miestami sa netreba zľaknúť vulgárnosti, bez ktorej by bol však dej len paródiu.

Vrahova žena je skutočne silnou knihou, ktorá nás vezme za múr najväčšej ľudskej skazenosti a poriadne premieša kartami morálky. Nechá nás klásť si otázky, ktoré mali byť jasné, no zrazu začíname hľadať nové odpovede, z ktorých môže mať bežný čitateľ nočné mory.

– – – – –

Viac recenzií a príbehov na: http://www.marekmittas.com/

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 230410x
Priemerná čítanosť článkov: 4702x

Autor blogu

Kategórie