Založ si blog

Recept na zmenu života: Odhodlanie a horúca pahreba!

Niekam sa pohnúť, spraviť v živote krok vpred. Koľkí o tom snívajú každý jeden deň. Životná zmena, ktorá by zrazu znamenala skoncovanie so životom, čo nám preteká pomedzi prsty a začiatok dní, z ktorých si každý jeden naozaj vychutnáme. Života šťastnejšieho, lepšieho, úspešnejšieho, podľa vlastných predstáv, nie niekoho iného. Sám som váhal, či je možné zbaviť sa fóbií, strachu, spraviť krok k vysnívanému životu, len tak zrazu a neobzerať sa späť. Dobrá správa je, že to ide, tá horšia, že nie každý na to naberie dosť guráže. Kto chce však byť šéfkuchárom vlastného života a nie len pomocnou silou v kuchyni osudu, musí zatnúť zuby a vykročiť, hoci je pred ním žeravá pahreba.
Vďaka Andymu Winsonovi a jeho Akadémii osobnostného rozvoja som mal možnosť zúčastniť sa intenzívneho dvojdňového tréningu Find Your Power (Návod na človeka).  A bola to pecka! Už v prvý večer čakala všetkých účastníkov skúška ohňom. Doslova. Hovorím si: „Aj mňa?“  Prechod cez horúce uhlíky vyzeral ako čistá šialenosť.
Nebol by som to ja, keby som si ešte večer pred firewalkingom nepozrel video Boričov mýtov o tejto aktivite. Tajne som dúfal, že odhalia princíp, ako to celé funguje na fyzikálnej báze. Keď aj najväčší televízny hrdina končil na vozíku s popáleninami neviem koľkého stupňa a v Trenčíne na parkovisku horeli plamene formujúce žiarivú pahrebu, nebolo mi všetko jedno.

Dnes viem, že nejde o fyziku. Vlastne ide, pretože pri prechode cez žeravé uhlíky dochádza skutočne ku kontaktu ľudskej pokožky s rozpálenou pahrebou. Ťažisko je ale inde. V našej mysli, v myšlienkach a odhodlaní, že všetko je možné. Prejsť po horúcich uhlíkoch je rozhodnutie, vďaka ktorému zistí každý na vlastnej koži (doslovne), že odhodlaním, správnym nastavením myšlienok a nasmerovaním energie, vieme zmeniť a dosiahnuť veci, ktoré sa nám pri pohľade z pohodlia gauča zdajú tak nemožné, ako firewalking.
Pochod cez oheň rozhodne nepatrí do kategórie: „Skúste si to doma na záhrade, alebo v lese na opekačke.“ Vstupu na „adrenalínový koberec“ predchádzal intenzívny tréning myslenia a práce s energiou vďaka premysleným technikám NLP. Našťastie Andy kurz firewalkingu  pre nedočkavých odvážlivcov zopakuje už v júni.
Keď som večer 9. marca v Trenčíne počas seminára Find Your Power stál na trávniku a predo mnou tleli uhlíky, celý svet prestal existovať. Bol som len ja, červené uhlie, moje sny a odhodlania vyskúšať nemožné.  Vykročil som, prešiel a odišiel po vlastných bez jediného pľuzgiera. No bez následkov sa to neobišlo. Dnes viem, že keď budem stáť pred ťažkými rozhodnutiami, budú rozvážne a isté. Nebudem sa báť ísť za svojim snom, pretože kto vystúpi z pohodlia topánok do horúcej pahreby, toho život sa navždy zmení.

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 231177x
Priemerná čítanosť článkov: 4718x

Autor blogu

Kategórie