Založ si blog

To sushi musíš ochutnať. . !

 

Povedal som si, že je čas, keď som už o zdravotných výhodách a chuti sushi počul mnoho ráz. Rovnako som ale vnímal, že nie je jednoduché vybrať si to správne miesto, kde by som sa vzdal svojho sushi panenstva. Vybral som sa s najvyšším stupňom odhodlania do reštaurácie, kde školil personál kuchár Yuki Omaki priamo z Japonska a naučil ich jedlá, ktoré chutia rovnako, ako v krajine vychádzajúceho slnka. Potom prišla dilema, ako si poradiť s tými zvláštnymi tvarmi na tanieri. Našťastie v reštaurácii bratislavského Hotela Mama´s pamätali na to, že nie každý sa narodí s paličkami prirastenými k ruke a srdcom gurmána, ktorý  inštinktívne vie, ako z toho rajského pokrmu vyťažiť čo najviac chuťových zážitkov.

Keďže sa špecializujú na japonskú kuchyňu, bol čas otestovať, či sa len nechvália cudzím a exoticky príťažlivým perím. A oriešok som bol tvrdý, keďže chalanovi odchovanému na bryndzových haluškách, tanieri buchiet s makom, japonské názvy príliš veľa nepovedia.
Vstupom na neznámu pôdu je každý  v tom momente nepriateľ. V Hoteli Mama´s však pozerajú ústretovo aj k tým, čo berú prvý raz do rúk paličky a vydávajú sa na ťaženie gurmánstvom.

Atraktívny interiér reštaurácie ponúka aj obedové menu, ale jasné, že je lákavejšie vychutnať si sushi bez stresu z krátkeho obeda, hoci kto raz okúsi jedinečnosť tejto rybacej hostiny, aj obedové menu bude vytrhnutím zo všednej reality.

Nigiri sushi, Hoso maki, Temaki, Futomaki a ďalšie pojmy z japonskej kuchyne boli pre mňa španielskou dedinou. Zasvätenie bolo špičkové a to nielen do spôsobu jedenia sushi, jeho druhov, ale aj kombinácie wasabi a sójovej omáčky, zeleniny, ryže. Ak ale chcete ochutnať aj inú ako štandardnú sójovú omáčku, perličkou je, že v Hoteli Mama´s miešajú svoju vlastnú, špičkovú, ktorá len doťukla skvelý a netradičný gurmánsky zážitok na stole.

Čerstvé a šťavnaté kúsky lososa a sviežich rýb so zeleninou a špeciálnou octovou ryžou, zeleninovou oblohou a Gari zázvorom za každým sústom. A hoci nemám šikmé oči, vďaka skvelým chuťovým zážitkom som ich rád slasťou prižmúril.

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 231463x
Priemerná čítanosť článkov: 4724x

Autor blogu

Kategórie