Založ si blog

Daj si pozor na želania – kniha sexi ako Blahnikove lodičky

Kniha Daj si pozor na želania sa mi dostala do rúk ešte pred vydaním a s radosťou som sa začítal do jej stránok. Baby mi budú rozumieť, keď poviem, že je magická a podmanivá ako sexi topánky vo výpredaji, na vysokom podpätku a navyše pohodlné. V The Times napísali, že ide o brilantne zábavné čítanie, Daily Mail knihu tituloval za super oddychovku a módny Elle sa vyjadril, že je to neuveriteľne zábavné. Pritom to nie je o móde a recenzie zďaleka nevyčerpávajú tú pozitívnu energiu, ktorá na vás čaká.  Odhaliť, čo robí knihu tak dokonalou, je ako hľadať rozdiel medzi „manolkami“  a topánkami šitými v Martine. Snažiť sa môžete, ale treba zažiť a ten rozdiel okamžite pocítite.

Hlavná hrdinka Heather patrí k skupine tridsiatničiek, ktoré začínajú „žiť odznova“. Po strate frajera musí riešiť aj otázky o splatení hypotéky, novej práci a proti nej stojí ešte aj nevlastná matka. Rada pritom fotí a nakupuje to, čo všetky ženy, akciové a  luxusné topánky. Tragikomédia, ktorá by mohla byť ako Sex v meste, keby autorka Alexandra Potterová neprivrzla múze prsty do písacieho stroja a z klasického príbehu nevyžmýkala dokonalé príhody a zvraty. Čitateľky budú súhlasne prikyvovať hlavami, smiať sa s hrdinkou,  nie je vylúčená ani slza a potom sa všetko stretá v konci, ktorý je tak prozaický, šťastný a až nečakane jednoduchý a krásny aj bez zbytočných želaní.

„Dalo by sa povedať, že…,“ ide o príbeh, ktorý šokuje ľahkým jazykom, na ktorom sú postavené hlboké pravdy. Heather v daždi po rozchode s neverným donchuanom a pľuzgierom na nohe stretáva cigánku, ktorá jej vtisne do rúk vres pre šťastie a vtedy sa všetko začína meniť. Život sa stáva rozprávkový. Neskôr sa Heather nestačí čudovať, že každá minca má vždy dve strany. Rozdiel je len v tom, akou optikou sa pozrie na život.

Koľko chýb má pán dokonalý? Je choroba odpoveďou na prístup k nám samým? Čo všetko sa stane, keď vyhrá obľúbené mužstvo vo futbale? Môže naše želanie ovplyvniť aj život niekoho iného? Je dobré želať si, alebo prihrať život náhode? Heather si počas príbehu sama odpovedá a niečo jej našepká aj láska. Nakoniec prichádza  istým oblúkom k citátu Oscara Wilda: „V živote sa môžu prihodiť len dve tragédie. Keď človek nedostane to, čo chce a keď sa mu želanie splní.“ Tvrdenie si autorka nie náhodou zvolila za úvodnú vetu knihy. Ako by ste inak nazvali situáciu, keď je záchranou na prvý pohľad tragédia? Heather sa usmeje a napriek „jablčistým“ stehnám chápe, že všetko má svoj jas aj nov.

Po prečítaní knihy vám ostanú mnohé otázniky. Ale aj pocit skvelého zážitku z príbehu, ktorý môže zmeniť pohľad na každodenný život. Obyčajný, všedný a pritom nesmierne výnimočný a skvelý.

Ide o román určený pre ženy, ale to nie je všetko. Ponúknite ho po dočítaní partnerovi. Priateľskou formou pochopí, prečo jednoducho musíte mať nové topánky, keď na vás kývnu v zľave a prečo kričíte, aj keď ľúbite. Ak mu ukážete fotku samotnej autorky, čítanie ho zaujme ešte o niečo viac. Veď s tými sexi nohami predsa nemôže písať zle.

Ide o razantný vstup Alexandry Potterovej na slovenský trh a je viac ako jasné, že po prvom preklade sa budete tešiť na všetky ďalšie.

 

Kniha vychádza 21. augusta 2012

Marek Mittaš

http://www.marekmittas.com/

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 231231x
Priemerná čítanosť článkov: 4719x

Autor blogu

Kategórie