Založ si blog

To sushi musíš ochutnať. . !

 

Povedal som si, že je čas, keď som už o zdravotných výhodách a chuti sushi počul mnoho ráz. Rovnako som ale vnímal, že nie je jednoduché vybrať si to správne miesto, kde by som sa vzdal svojho sushi panenstva. Vybral som sa s najvyšším stupňom odhodlania do reštaurácie, kde školil personál kuchár Yuki Omaki priamo z Japonska a naučil ich jedlá, ktoré chutia rovnako, ako v krajine vychádzajúceho slnka. Potom prišla dilema, ako si poradiť s tými zvláštnymi tvarmi na tanieri. Našťastie v reštaurácii bratislavského Hotela Mama´s pamätali na to, že nie každý sa narodí s paličkami prirastenými k ruke a srdcom gurmána, ktorý  inštinktívne vie, ako z toho rajského pokrmu vyťažiť čo najviac chuťových zážitkov.

Keďže sa špecializujú na japonskú kuchyňu, bol čas otestovať, či sa len nechvália cudzím a exoticky príťažlivým perím. A oriešok som bol tvrdý, keďže chalanovi odchovanému na bryndzových haluškách, tanieri buchiet s makom, japonské názvy príliš veľa nepovedia.
Vstupom na neznámu pôdu je každý  v tom momente nepriateľ. V Hoteli Mama´s však pozerajú ústretovo aj k tým, čo berú prvý raz do rúk paličky a vydávajú sa na ťaženie gurmánstvom.

Atraktívny interiér reštaurácie ponúka aj obedové menu, ale jasné, že je lákavejšie vychutnať si sushi bez stresu z krátkeho obeda, hoci kto raz okúsi jedinečnosť tejto rybacej hostiny, aj obedové menu bude vytrhnutím zo všednej reality.

Nigiri sushi, Hoso maki, Temaki, Futomaki a ďalšie pojmy z japonskej kuchyne boli pre mňa španielskou dedinou. Zasvätenie bolo špičkové a to nielen do spôsobu jedenia sushi, jeho druhov, ale aj kombinácie wasabi a sójovej omáčky, zeleniny, ryže. Ak ale chcete ochutnať aj inú ako štandardnú sójovú omáčku, perličkou je, že v Hoteli Mama´s miešajú svoju vlastnú, špičkovú, ktorá len doťukla skvelý a netradičný gurmánsky zážitok na stole.

Čerstvé a šťavnaté kúsky lososa a sviežich rýb so zeleninou a špeciálnou octovou ryžou, zeleninovou oblohou a Gari zázvorom za každým sústom. A hoci nemám šikmé oči, vďaka skvelým chuťovým zážitkom som ich rád slasťou prižmúril.

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka viac »

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý viac »

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené viac »

rajtar

Horský vodca Rajtár: Turistom v horách stále chýba osveta

29.03.2017 13:00

Turisti stále podceňujú nielen výstroj, ale najmä aktuálne informácie o podmienkach v horách, hovorí legendárny tatranský horský vodca a horolezec Pavol Rajtár.

financie, peniaze, ekonomika, graf

Banky odhadujú budúcoročný rast Slovenska na 3,8 %

29.03.2017 12:50

Slovenská ekonomika v tomto roku porastie o 3,2 % a v budúcom roku zrýchli svoj rast na 3,8 %.

Sídlo Úradu pre reguláciu sieťových odvetví

Šéfa ÚRSO nebude schvaľovať prezident, ale vláda

29.03.2017 12:35

Kabinet schválil návrh novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach. Vďaka nej by sa malo posilniť postavenie vlády pri činnosti a kontrole Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

predseda parlamentu Andrej Danko

NR SR: Povyšovanie vojakov v zálohe, vďaka ktorému je Danko kapitánom, nebude prísnejšie

29.03.2017 12:24

Návrh predložili poslanci po tom, čo minister obrany povýšil predsedu parlamentu Andreja Danka do hodnosti kapitána.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 118971x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie