Založ si blog

Kto chce v živote uspieť, musí sa obklopiť víťazmi

Na otázku, čo je úspech, neexistuje jednoznačná odpoveď. Pre niekoho je úspech, keď mu syn dokončí vysokú školu, pre iného červené Ferrari v garáži alebo ešte lepšie pred domom, aby susedia závideli. Pre deti v Afrike je úspech získať čerstvú vodu a jedlo a pre podnikateľa viesť a rozvíjať biznis aj firmu. Ako môže fungovať univerzálny návod na úspech, keď pre každého úspech znamená niečo iné? 

S príručkami úspechu, radami, návodmi a školeniami úspechu akoby sa v poslednom období vrece roztrhlo. Už len to magické slovíčko úspech v nás vzbudzuje vzrušenie. Chceme rýchly návod, príručku, ktorá nás dovedie k tomu nášmu úspechu. Myslím, že nič také neexistuje!

TOPKYNový čas sú tými najčítanejšími periodikami na Slovenku. Zobrazujú ľudskú biedu, zlobu, utrpenie a úspešných v tom najnegatívnejšom svetle. Bulvárom si pohladíme ego a pri ďalšej ceste do práce vzdychne, že predsa by sa chcel mať lepšie. To niektorým na úspech bohato stačí. Koniec koncov, pre niektorých je to vrchol spokojnosti so životom. Asi…

Úspech totiž nemožno (u každého) merať peniazmi, ale množstvom splnených cieľov, no nie tých rezignovaných. Sú výnimoční ľudia, ktorí dokážu bojovať, presadzovať sa a svoje sny si plniť jeden po druhom. Preto vždy radšej siahnem po životopise úspešného človeka, ako po motivačnej knihe plnej afirmácií. Inšpirácia konkrétnymi ľuďmi má najväčšiu silu. Nie je preto žiadne tajomstvo, že finančný príjem človeka je obvykle priemerom desiatich najbližších ľudí, s ktorými sa stretáva. Príťažlivosť, vesmírne zákony, alebo jednoducho inšpirácia prichádzajú v inšpiratívnej skupine. „Ak chceme zdvojnásobiť svoje príjmy s polovičnou námahou, potrebujete dostať do krvi know-how od tých, ktorí už boli tam, kam sa chceme dostať,“ hovorí  Lucia Synčáková, organizátorka podujatia Inner Winner Biznis. To si ma získalo. Nejde o žiadny seminár jedného učiteľa úspechu, ale zmes úspešných ľudí, ktorí sú na ceste k svojmu cieľu a majú čo povedať. Inner Winner Biznis  je v podstate  transformované a dynamickejšie podujatie po festivaloch Inner Winner Slovensko, na ktorých sa za  3 roky podarilo inšpirovať viac ako 1000 ľudí a prednášalo viac ako 100 osobností. Nejde o  celodenný monológ jedného „tútora“, skôr o možnosť  zoznámiť sa s rovnako naladenými ľuďmi a potenciálnymi obchodnými partnermi, výmena kontaktov – aktívny networking – podpora vzájomnej spolupráce. O tom by mal byť podľa mňa úspech. 

Organizátori sľubujú aj konkrétne nástroje zamerané na jasnú AKCIU pod vedením 7 kvalitných spíkrov a predovšetkým úspešných ľudí z praxe.  Zaujala ma možnosť stretnúť ľudí, ktorí sú ochotní plniť svoje sny. Takých akcií je na Slovensku pritom ako šafránu.

Som rád, že sa tu nájdu ľudia, ktorí dokážu robiť festival ako odvrátenú stranou mainstreamového slovenského frfľania na všetko. Páči sa mi aj názov Inner Winner –  vnútorný víťaz. 

Myslím si, že na Slovensku by sa nám žilo lepšie. Nehovorím iba o tučnejších peňaženkách. Jednoducho lepšie, keby sme prestali mať radosť z toho, že niekomu sa darí horšie ako nám, ale fandili by sme úspešným a spýtali sa ich, čo pre to urobili. Pretože ľudia smerujúci k úspechu majú niečo spoločné – obklopujú sa víťazmi a preto víťazia.

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 230191x
Priemerná čítanosť článkov: 4698x

Autor blogu

Kategórie