Založ si blog

Prečo nás lekári nedovedú k dlhovekosti?

Zdá sa, ako by sa medicína v dnešných časoch menila viac na biznis, ako nezištnú snahu liečiť a pomáhať, ktorá sa zrodila v časoch Hippokrata. Práve tento filozof a lekár odmietol mýtické povery a položil základy modernej medicíny. Postavenej na pozorovaní signálov tela, jeho reakcií a bral človeka v celistvosti. Liečil stravou, jačmeňom, varil polievky. Dnes by sme jeho prístupy označili za alternatívnu medicínu. Tou sa javí aj tradičná čínska medicína, ktorá má však omnoho dlhšiu tradíciu aj lepšie výsledky ako moderná medicína postavená na farmácii.

Z pohľadu dejín by sme mohli pokojne lieky označiť za alternatívu, no dnes je to inak. Nahliadnuť do sveta, kde sa imunita prebúdza otĺkaním vŕbovými paličkami, kde sa proti starnutiu bojuje kapustou a kde sa hovorí o dlhovekosti ako samozrejmosti ma vzal kurz Základy alternatívnej medicíny. Na chvíľu som mal autentický pocit, že som zasadol do lavíc, kde prednáša Hippokrates a na svetlo sveta sa vyplavujú poznatky, ktoré môžu dnes množstvu ľudí predĺžiť život a skrátiť pobyt v ambulanciách.

Dlhovekosť je prirodzená 

Ľudské telo je naprogramované na 120 rokov, ak umierame skôr, umierame mladí. Skúsený lektor a liečiteľ v jednej osobe Ing. Rastislav Škultéty privítal účastníkov kurzu optimistickou informáciou. Dožiť sa 120 rokov pri dobrom zdraví je predsa výzva. O tom, ako ju prijať a zdolať bol viac ako sedem hodín informáciami aj praktickými cvičeniami nadopovaný seminár. Základným kľúčom k úspechu a dlhovekosti je zdravý prístup samého k sebe.

Rastislav Škultéty z Ezoterickej školy je známy svojou odbornosťou aj vynikajúcimi výsledkami v oblasti alternatívnej terapie. Záujemcovia sa naučili v skratke pomôcť sebe aj iným. Veď spoznať napríklad desiatku super potravín, ktoré predlžujú život a zlepšujú zdravie je cenným tipom a obohatením jedálnička. Kokosový, olej, huba shii – take, zelený čaj a mnoho ďalších jedál predstavil Rastislav v zmysle, čo jeme, tým sme. Na ceste k dlhovekosti je jedlo naozaj kľúčové.

To ako vyzeráme naznačuje, akí sme 

Mať pekné telo na prvý pohľad našepká niečo aj o našom vnútri. Zaujímavými momentmi celého seminára bolo práve predstavenie modelov, ako nájsť potraviny, ktoré nám môžu škodiť a ako sa očistiť, detoxikovať a neminúť ani cent na pochybné a drahé preparáty. Menej mäsa, mlieka a zvýšiť podiel výživy prostredníctvom tekutejšej stravy. Kľúčový princíp, ktorý Rastislav Škultéty rozmenil na drobné a zrazu sme pochopili, prečo vlastne Hippokrates liečil stravou. Je skutočne liek, aj jed. Ktorú porciu si človek vezme, rozhodne o jeho dlhovekosti.

Podvedomie nám kradne sny 

Počet ľudí s poruchami spánku narastá. Spotreba liekov tiež. Dá sa spať ako v bavlnke šibnutím čarovného prútika? Princípy alternatívnej medicíny nefungujú ako prášky na spanie, do päť minút. Ide o dlhodobý proces, ale bez závislosti a s dobými výsledkami. Sladké sny môže vrátiť aj priama konfrontácia s vlastným podvedomím a jeho túžbami. Čo tak si pohovoriť sám so sebou? Moment, ktorý mnoho ľudí podceňuje a potom sa strháva zo sna. Seminár poskytol návod, ako zlepšiť psychiku a pracovať v súčine s ňou, neprežívať vnútorné boje, hlavné zdroje chorôb a nádorov.

Novinky z tradície 

Alternatívna medicína nikdy nevymizne, pretože má výsledky. Stačí dodržiavať princípy harmónie a človek môže žiť zdravo, šťastne a dobre. Najvážnejšie civilizačné ochorenia sa dajú odstrániť harmonizáciou duše a tela.  Z tohto princípu vychádza aj Germánska medicína, ktorá alternatívne lieči onkologických pacientov a bola v rámci kurzu predstavená. Na harmonizáciu tela, duše a nášho okolia bol v princípe zameraný celodenný exkurz do sveta alternatívnej medicíny.

 

Seminár Základy alternatívnej medicíny bol ochutnávkou, no zároveň praktickým návodom, čo človek môže pre seba urobiť hneď. Spoliehať sa, že na bolesť hlavy, opakujúce sa virózy, slabú imunitu a únavu stačí prehltnúť tabletku je klam. Týmto prístupom nás lekár s vypísaným receptom privedie do lekárne, ale nie k dlhovekosti. Poznať alternatívu sa preto určite oplatí.

 

 

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 230177x
Priemerná čítanosť článkov: 4697x

Autor blogu

Kategórie