Založ si blog

Talent nie je tovar, ale môžeme ho predať!

Každý človek je talentovaný. Každý má čo svetu odovzdať a každý má čo rozvíjať. Len pod nánosmi každodennosti často zabúdame na to, čím sme. Žijeme s pocitom, že by sme v živote chceli niečo dokázať, len… Slovo predávať sa nám často spája s matériou. Pritom  v knihe Prodejte svůj talent od Daniela Coyla sa dozvieme, že predávať svetu talent je získavať niečo omnoho cennejšie ako peniaze. Životné naplnenie, hoci často ho sprevádzajú aj financie. Prodejte svůj talent je 52 krátkych trikov aj pre zaneprázdnených. Útla knižka vedie k tomu, aby náš talent neostal iba nevyčerpaným darom, ale spôsobil radosť okoliu aj nám. Stačí k tomu tak málo, vedieť ako ho vychovať.

Daniel Coyle je autor celého radu bestsellerov a nie je to len motivačný samozvanec. Pomáha dosahovať športovcom vrcholové výsledky, finančníkom budovať analytické myslenie a nie je ten, čo sa zaoberá motiváciou, typu pritiahni si šťastie. Ide po výsledkoch, po vede, po jednoduchých riešeniach. Preto aj kniha Prodejte svůj talent má necelých 150 strán textu. Talent, ten nepotrebuje hrubé zväzky. Stačí ho nakopnúť a pomocou krátkych a dobre mienených rád kultivovať. Daniel Coyle dáva svižné rady, pričom žiadna nie je o vate, ale konkrétnych veciach. Zdriemnite si, zamilujte sa do toho, čo robíte, nájdite, čo vám vyhovuje….

Prodejte svůj talent nie je kniha pre vyvolených. Je to kniha, ktorá pomôže otcom, matkám, zamestnancom, kreatívnym pracovníkom, športovcom aj manažérom dosiahnuť komplexný rozvoj v živote, zrýchliť myslenie, výkon a tešiť sa zo života.

Mnohé tipy a rady možno poznáte, ale v komplexe knihy, ktorá nás učí pomaly rozvíjať svoje nadšenie pre život a pre to čo robíme, dostávajú úplne iný ráz.

Charles Duhigg sa o knihe vyjadril, že by ju mal dostať každý absolvent, čerstvý rodič, manažér prvý deň v práci, že ide o  sprievodcu krásneho vo svojej jednoduchosti a zároveň preplneného vedeckými faktami, ktoré vedú k dokonalosti.

Kniha je pre tých, ktorí sa chcú posunúť, ktorí na sebe pracujú a je náhradou za 52 kníh, ktoré by o každom jednom tipe napísali aj 300 hutných strán, no Daniel Coyle dal na papier podstatu rozvoja osobnosti človeka a tento návod funguje každému, kto chce!

Voda je údajne všeliek, ktorý nám tečie z kohútika! Ako je to ale v skutočnosti?

23.10.2016

Voda. Základ života na Zemi. Pri dobývaní vesmíru a hľadaní mimozemského života býva meradlom práve stopa vody, ktorá by mohla viesť k tomu, že život vôbec môže vzniknúť. Telo človeka tvorí približne zo 70% voda. Preto by malo platiť, že čo pijeme, tým aj sme. Čím ďalej tým viac sa zdá byť prvkom, ktorý má možno väčšiu moc, ako sme ochotní pripustiť. [...]

Nazrieť do mysle vraha je zaujímavá skúsenosť

02.05.2016

Nie je to samozrejmosť, nie je to niečo tuctové a preto sa aj človek, ktorý je odchovaný na princípoch spravodlivosti, úcty k druhému, alebo trebárs desatore, rád pozrie do mysle človeka, ktorý stelesňuje zlo. Vďaka týmto momentom je nový príbeh V službách zla z pera Roberta Galbraitha veľkým, napínavým zážitkom Už určite netreba Roberta Galbraitha [...]

Jiří Vokáč Čmolík: Takto sa vyrába bestseller!

20.05.2015

V roku 2013 vydal svoju prvú knihu Trhák aneb 21 kapitol o vašem mozku a o pár mesiacov neskôr si za ňu odniesol cenu čitateľov v ankete Bestseller roka. Nasledovali ďalšie nemenej obľúbené knihy, tento rok pridal dokonca kuchárku a pracuje na nových príbehoch. Popri tom chodí po horúcich uhlíkoch, pracuje s emóciami ľudí, reštartuje ich mysle a spolupracuje [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 231140x
Priemerná čítanosť článkov: 4717x

Autor blogu

Kategórie